Tupac Shakur: Είκοσι χρόνια μετά το «θάνατό» του

4333

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να χωρίσει κανείς τους μουσικούς που έχουν πεθάνει νωρίς σε σημαντικούς και σε θρύλους: Οι φήμες και η παραφιλολογία για το αν έχουν πραγματικά πεθάνει ή αν είναι ακόμη ζωντανοί και απλά την έχουν κοπανήσει σε κάποιο εξωτικό μέρος και ξοδεύουν τα λεφτά τους.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν αρκετοί. Από τον Bob Marley, τον σαφώς λιγότερο γνωστό Bradley Nowell των Sublime και τον Notorious B.I.G., μέχρι τον Layne Staley των Alice in Chains και την Amy Winehouse. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε πολλούς ακόμη.

Αντίθετα τα μέλη της δεύτερης κατηγορίας είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Elvis, Jim Morison, Kurt Cobain, Michael Jackson και Tupac Shakur. Για την ακρίβεια ο Tupac ίσως και να αξίζει να μπει στη λίστα αυτή δύο φορές. Ή να θεσπίσουμε μια κατηγορία απλά και μόνο για αυτόν.

Πέρασαν ήδη 20 χρόνια από τις 13 Σεπτεμβρίου του 1996, τη μέρα δηλαδή που ο Tupac πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νότιας Νεβάδα στο Las Vegas όπου νοσηλευόταν έπειτα από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε στις 7 του ίδιου μήνα. Είκοσι χρόνια μετά η δολοφονία του ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί από την αστυνομία και γύρω από αυτήν έχουν προκύψει περισσότερες θεωρίες συνομωσίας ακόμη και από τη δολοφονία του Kennedy.

Μέχρι και σήμερα κάθε τρεις και λίγο εμφανίζονται φήμες και αναφορές για θεάσεις του Tupac, αλλά και «στοιχεία» που δείχνουν ότι είναι ακόμη ζωντανός. Μάλιστα, αυτοί που πιστεύουν ότι ο Tupac ζει ενδεχομένως και να είναι αντίστοιχα πολλοί με αυτούς που θεωρούν ότι έχει πεθάνει.

Για να καταλάβεις πραγματικά το μέγεθος της παράνοιας σχετικά με το αν ο Tupac έχει όντως πεθάνει ή αν είναι ζωντανός, σκέψου ότι φέτος κυκλοφόρησε φήμη (συνοδευόμενη, φυσικά, και από σχετική φωτογραφία) ότι ο Tupac όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά τα έχει και με τη Rihanna (γιατί η συνομωσία πάει ΤΟΣΟ βαθιά μέσα στη μουσική βιομηχανία) και πως σχεδιάζει να κάνει την επανεμφάνισή του μέσα στο 2016.

(Σε περίπτωση που ο Tupac εμφανιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, θα ήθελα να δηλώσω ότι πάντα πίστευα ότι δεν έχει πεθάνει και πως κάποια μέρα θα επιστρέψει. THUG LIFE ΡΕ!!!)

 

Βέβαια το όλο θέμα αν μη τι άλλο βολεύει τη μουσική βιομηχανία και τις εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα για τα τραγούδια του. Και πίστεψέ με, ο Tupac είχε γράψει ΠΟΛΛΑ τραγούδια. Σκέψου, μόνο ότι όσο ήταν ζωντανός είχε κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους (από το 1991 ως και το 1996), ενώ από τη στιγμή που «πέθανε» και μετά έχουν κυκλοφορήσει 6 ακόμη δίσκοι (από το 1996 ο πρώτος, μέχρι και το 2006 ο τελευταίος). Και τώρα που το σκέφτομαι, σαν να είναι πολλά τα 10 χρόνια που δεν έχει υπάρξει καινούριο άλμπουμ του Tupac…

Εννοείται, φυσικά, ότι μέσα στις μετά θάνατον κυκλοφορίες του υπάρχουν και άπειρα στοιχεία για το ότι είναι ζωντανός, αλλά και για το ποιος τον πυροβόλησε (στην εισαγωγή του Bomb First από το The Don Killuminati: The 7 Day Theory του 1996, υποτίθεται ότι ακούγεται ο Tupac να λέει ότι τον πυροβόλησε ο Suge Knight), αλλά και hints για το ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Tupac έχει φτάσει σε στάτους θρύλου από τη μέρα που πέθανε, αν και η αλήθεια είναι ότι ειδικότερα σε όσους ασχολούνταν με το hip hop ο Tupac είχε φτάσει το στάτους αυτό και πριν πεθάνει. Αδιαμφισβήτητα είναι επίσης, τρία πράγματα:

  1. Ο Tupac είναι ένας από τους λίγους μουσικούς που είχαν τόσο μεγάλη επιρροή στο είδος με το οποίο ασχολούνταν.
  2. Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα το απόλυτα τρελό σενάριο και ο Tupac όντως να κρύβεται τόσα χρόνια στην Κούβα ή κάπου αλλού και ξαφνικά να εμφανιστεί από το πουθενά! Είπαμε: THUG LIFE ρε!
  3. Πιο σωστά από όλους, έχει αναλύσει το θέμα του Tupac ο υπέρτατος Dave Chappelle!

ΥΓ. Εννοείται ότι γυρίζεται και ταινία για τη ζωή του Tupac, με τίτλο All eyes on me