Έχουν περάσει 20 χρόνια από τη μέρα εκείνη που τρέξαμε όλοι στους κινηματογράφους για να ζήσουμε το φαινόμενο στο οποίο εξελίχθηκε το Trainspotting. Όλοι θυμούνται πότε και με ποιον είδαν το Trainspotting, για πρώτη φορά. Κάποιοι το είδαν, φυσικά, περισσότερες από μια φορές, στον κινηματογράφο, γιατί τότε δεν είχαμε ούτε torrent ούτε τίποτα. Κάποιοι αργότερα το πήραν και σε βιντεοκασέτα από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ. Όλα αυτά οι άλλοι, βέβαια, εμείς ήμασταν μικροί, μωρά ας πούμε.

Αν ήταν μια ταινία να γίνει πολιτισμικό φαινόμενο, αυτή ήταν το Trainspotting. Η μουσική, η αισθητική, η αίσθηση, οι ιδέες, η κουλτούρα του περιθωρίου, μια νεολαία που λίγοι τολμούσαν να περιγράψουν και λιγότεροι τολμούσαν να φέρουν στο προσκήνιο, όλα συνέβαλαν στη δημιουργία μιας νέας κάστας δημιουργών, ενός νέου κοινού, μιας νέας τάσης.

Όλα αυτά από μια ταινία.

Τώρα, ο Danny Boyle συναντιέται εκ νέου με το αρχικό cast της ταινίας, για το δεύτερο μέρος. Το Τ2, όπως λέγεται, θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στη Μεγάλη Βρετανία στις 27 Ιανουαρίου 2017 και μια εβδομάδα αργότερα στις ΗΠΑ. Ούτε ένας χρόνος δεν μένει μέχρι οι Renton (Ewan McGregor), Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) και Begbie (Robert Carlyle) επιστρέψουν. Το πινακάκι που μετράει τις ημέρες που απομένουν έχει ήδη σηκωθεί πάνω από το γραφείο.

Σήμερα, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ένα μικρό trailer, πιο πολύ teaser, της ταινίας. Με μια σκηνή που θυμίζει το πρώτο και προαναγγέλλει το δεύτερο, ένα τρένο φεύγει, αφήνοντας στην αποβάθρα την εικόνα των πρωταγωνιστών, υπό τους ήχους του Lust for Life του Iggy Pop. Απολαύστε ελεύθερα και υπεύθυνα.