Η τελευταία μέρα του Street Mode Festival είναι επισήμως πίσω μας, όπως, εξάλλου, και το φεστιβάλ, που είδε τη φετινή, όγδοη, διοργάνωσή του να είναι – πανθομολογουμένως – και η πιο επιτυχημένη.

 

Ήρθαμε #streetmode #streetmodefestival #thessaloniki @street_mode_festival

A photo posted by TrollingStone (@trollingstone_) on

Το πάρτι άρχισε από νωρίς το απόγευμα, λίγο πριν περάσουμε κι εμείς τις πύλες του φεστιβάλ. Ο κόσμος πολύς και τα event ακόμη περισσότερα. Parkour, BMX, street dance, εκπρόσωποι γνωστών brands, γκραφίτι, μέχρι και cupcakes φάγαμε (μισό κιλό επάνω ξύπνησα).

Η προσέλευση του κοινού, αν και «χλιαρή» στην αρχή, εντάθηκε μετά από το απόγευμα και όταν άρχισε ο καιρός να δροσίζει. Μεγάλοι, μικροί, αλλά και… σκύλοι πέρασαν μια βόλτα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να δούνε από κοντά τα ποδήλατα να πετάνε, τα πόδια να χορεύουν, και στο τέλος, όλοι μαζί, να μαζευτούν κάτω από το stage, όπου απόλαυσαν, στη χθεσινή τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, κατά σειρά τα Ημισκούμπρια, τους θρυλικούς Sugar Hill Gang, τους 63 High και τους NightStalker. Νωρίτερα το stage «προθέρμαναν» οι νικητές του διαγωνισμού συγκροτημάτων που είχε πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ψωνίζοντας @kushcomawear στο @street_mode_festival #streetmode #thessaloniki #streetmodefestival

A photo posted by TrollingStone (@trollingstone_) on

Highlights

  • To graffiti που ολοκληρώθηκε (πιστεύω) το βράδυ της Κυριακής, που γέμισε χρώμα το ούτως ή άλλως πολύχρωμο λιμάνι.

  • Τα Ημισκούμπρια, που ανέβηκαν για άλλη μια φορά στη σκηνή του λιμανιού κι έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν τόσο πολύ καλά, επαναφέροντάς μας για άλλη μια φορά σε εκείνα τα χρόνια μας, τα παιδικά (εσύ που γελάς, κόφτο, παιδικά ήταν. Νταξ… εφηβικά. Σκάσε!)

#imiskoumbria #streetmodefestival #thessaloniki #streetmode

A photo posted by TrollingStone (@trollingstone_) on

  • Οι Sugar Hill Gang, που έφεραν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι τους, «Rapper’s Delight», ζωντανά την πρώτη φωνή και το πρώτο τραγούδι του τόσο αγαπημένου, πια, σήμερα, είδους του χιπ χοπ, που ακούστηκε ποτέ στην ιστορία της μουσικής.

  • Το κορίτσι που, σαν να μην έτρεχε τίποτα, χόρευε και τυλιγόταν και πετούσε στην κρεμαστή κούνια.
  • Το παιχνίδι με τα μπαλάκια του πινγκ πονγκ και τα ποτήρια της μπίρας. Ανάθεμα αν κατάλαβα πώς παιζόταν, αλλά πόσο ωραία μπίρα…
  • Ένας έρμος που την είχε πέσει δίπλα στη θάλασσα ξαπλωμένος σταυροπόδι (σκέψου το, γίνεται) με μια μπίρα στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο και πέρασε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας (κάτι μου έλεγε, κάπου θα τον ήξερα, ίσως παίζαμε μαζί μικρά, αλλά ποτέ κανείς δεν θα μάθει).