Σπουδαία συνεργασία για τον Δ. Μεντζέλο, με τον Donald D

4552

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Κάπως έτσι θα είναι η φάση το προσεχές Σάββατο, 27 Μαΐου στην Αθήνα για όλους τους λάτρεις του χιπ χοπ, οι οποίοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν και να ακούσουν από κοντά έναν από τους πρωτοπόρους του είδους, τον Donald D, και μάλιστα σε συνεργασία με έναν από τους πρωτοπόρους του είδους στην Ελλάδα, το Δημήτρη Μεντζέλο από τα Ημισκούμπρια. Η μοναδική αυτή συνεργασία, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από το γεγονός ότι ο Δ. Μεντζέλος και ο Donald D θα συνοδεύονται από την ελληνική heavy metal μπάντα, Prejudice Reborn, οι οποίοι υπογράφουν τη μουσική στο κομμάτι το οποίο τιτλοφορείται «Scream your lungs out». Στο κομμάτι συμμετέχει στα scratch και ο παραγωγός, DJ και Turntablist, Funkonami, ενώ το όλο project πραγματοποιείται με τη βοήθεια και τη στήριξη της Hood Groove Management.

Όλοι οι παραπάνω θα βρεθούν από κοινού το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 21:00 στη μουσική σκηνή «Αρχιτεκτονική» (Ελασιδών 6, Γκάζι, Αθήνα Τηλ. 21 0901 4428), προκειμένου να παρουσιάσουν live το κομμάτι (και όχι μόνο). Έτσι, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δούμε από κοντά έναν από τους πλέον θρυλικούς MCs που με τη δουλειά του βοήθησε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της σκηνής του χιπ χοπ.

Άλλωστε, ο Donald D, ο οποίος είναι από τη γενέτειρα του Hip Hop, το Bronx της Νέας Υόρκης, ήταν μέλος της ομάδας «Rhyme Syndicate» του Ice T. Ξεκίνησε σαν b-boy και ως MC συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του hip hop όπως οι DJ Afrika Islam, DJ Jazzy Jay ,Eric B & Rakim, Kool Moe Dee, KRS One & Biz Markie, ενώ ως μέλος του Rhyme Syndicate έγραφε, έκανε ραπ και παραγωγές σε μεγάλο κομμάτι από τις δουλειές και τα albums του Ice T.

Ο Δημήτρης Μεντζέλος θεωρείται από τους πρωτεργάτες του ελληνικού hip hop. MC, στιχουργός και performer κατά την 20ετή πορεία του με τα Ημισκούμπρια με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στην Ελλάδα, έχει κάνει εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και πολλές σόλο δουλειές και συνεργασίες. Μια από τις συνεργασίες αυτές ήταν και με τους Prejudice Reborn , μια heavy metal μπάντα, η οποία έχει στο ενεργητικό της δύο επίσημες δουλειές και πολλές συναυλίες, ενώ είναι γνωστοί και για τα εξαιρετικά live tribute στους Metallica. Από το 2013 συνεργάζονται με τον Δημήτρη Μεντζέλο και έχουν κυκλοφορήσει μαζί το cd «Rock,Rap,Heavy» ως Dimitris Mentzelos & Prejudice Reborn.