Ποιο Cursed Child; Τρία νέα βιβλία του κόσμου του Χάρι Πότερ

4409

Είναι γνωστό πως ο χρόνος κυλάει διαφορετικά ανάλογα με το τι κάνεις. Τρανταχτό παράδειγμα, η εξεταστική: τρεις εβδομάδες πριν από την εξεταστική περνάνε πριν καν προλάβεις να βγεις από τη θάλασσα και να παραγγείλεις βότκα με γρανίτα φράουλα. Τρεις εβδομάδες ΜΕΣΑ στην εξεταστική, όμως, μέχρι να περάσουν έχεις βγάλει άσπρες τρίχες, το σώμα σου έχει κρεμάσει και, ναι, δεν είναι η ιδέα σου, πράγματι έχεις βγάλει ρυτίδες δίπλα στο στόμα σου.

Κάτι παρόμοιο πρέπει να συμβαίνει με τα (πολλά) χρήματα στη Βρετανία. Μέχρι να πεις «είμαι πιο πλούσια από τη βασίλισσα» ξαφνικά βρίσκεσαι να βγάζεις τέσσερα βιβλία μέσα σε έναν χρόνο, από εκεί που είχες πει «I am done, muggles».

Αυτός θα ήταν ένας τρόπος να εξηγήσει κανείς το ότι η J. K. Rowling βγάζει όχι ένα, ούτε δύο, ούτε καν τρία, αλλά τέσσερα βιβλία του κόσμου του Χάρι Πότερ μέσα στο 2016 – το ένα από αυτά, μάλιστα, με πρωταγωνιστή τον ίδιο το Χάρι Πότερ, ως ενήλικα πια, και το γιο του. Το Harry Potter and the cursed child ήδη κυκλοφορεί και στην Ελλάδα (θα ακολουθήσει κριτική συντόμως). Τώρα, μέσα στο Σεπτέμβριο δηλαδή, αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε μορφή ebook από το Pottermore η σειρά Pottermore presents που θα περιλαμβάνει τρία βιβλία, τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως σε ιστορίες και χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στο Pottermore στα εννέα χρόνια που έχουν περάσει από την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου.

Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου, «πάνω στην ώρα για τη νέα χρονιά στο Hogwarts», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τα:

– Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide που περιγράφει με (όση) λεπτομέρεια (γίνεται) το ίδιο το σχολείο μαγείας και αποκαλύπτει μυστικά μέχρι τώρα άγνωστα, όπως για παράδειγμα ιστορίες των φαντασμάτων του Hogwarts.

Short Stories from Hogwarts of Power, Political and Pesky Poltergeists, στο οποίο διερευνώνται οι πιο σκοτεινές ρίζες του μαγικού κόσμου, το υπουργείο Μαγείας, οι φρικτές ιστορίες της φυλακής του Αζκαμπάν και άλλα.

Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies συστήνεται στους αναγνώστες το καθηγητικό προσωπικό του Hogwarts, με μια βαθιά ματιά, μεταξύ άλλων, στην καθηγήτρια Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ.

Για να μην ξεχνιόμαστε, το Νοέμβριο βγαίνει και η ταινία Fantastic Beasts and Where to Find Them, το σενάριο της οποίας έχει γράψει η ίδια η J.K. Rowling (κάτι που δεν είχε γίνει με τις οκτώ ταινίες του Χάρι Πότερ).

Ο άλλος τρόπος να εξηγήσει κανείς αυτή την ξαφνική «παραγωγικότητα» μέσα στο 2016, θα ήταν να πει πως δεν μπορεί να αφήσει στην ησυχία του αυτόν τον κόσμο που δημιούργησε. Κάτι το οποίο δεν είναι, μεν, περίεργο. Πολλοί είναι οι συγγραφείς που δεν κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους επιτυχημένες σειρές, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να γράφουν ακόμη και αφού είχαν δηλώσει πως θα σταματήσουν. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες (ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ «νεκρανάστησε» το Σέρλοκ Χολμς, γιατί να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την J.K. Rowling;). Μόνο οι βαρύγδουπες δηλώσεις ας έλειπαν.