Ποιοί δίσκοι θα βγουν στο υπόλοιπο του 2016

Φράγκα να έχουμε να αγοράζουμε δισκους

4164

Κατά γενική ομολογία το 2016 είναι μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών σχετικά με τα άλμπουμ τα οποία έχουν κυκλοφορήσει. Μιλάμε, φυσικά για μια καταραμένη χρονιά που μπήκε στραβά με ένα τρελό μπαράζ θανάτων μουσικών (ξεκινώντας με τον Lemmy στα τέλη του 2015 και συνεχίζοντας με τον David Bowie, τον Prince τον Phife Dawg των A tribe called quest, του Paul Kantner των Jefferson Airplane, τον Glenn Frey των  Eagles, αλλά και τον Alan Vega), αλλά έπειτα μας αποζημίωσε με πολλούς και ενδιαφέροντες δίσκους.

Το καλό της υπόθεσης, είναι ότι και το υπόλοιπο της χρονιάς είναι εξίσου ενδιαφέρον και μια ματιά στη λίστα με τους δίσκους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν είναι αρκετή για να πείσει για του λόγου το αληθές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη wikipedia, η κατάσταση έχει ως εξής:

Ο Αύγουστος θα είναι λίγο ψόφιος, με 3 ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες και συγκεκριμένα το νέο δίσκο των Dinosaur Jr (στις 5 του μήνα), καθώς επίσης και τους δίσκους των Young the Giant και των De La Soul (για τους οποίους τα είπαμε και εδώ) που θα κυκλοφορήσουν δίσκους στις 12 και 26 του μήνα αντίστοιχα.

Ο Σεπτέμβριος, αντίθετα, προμηνύεται πολύ ενδιαφέρων: Στις 9 του μήνα είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν δίσκοι από Bastille, Grouplove, KT Tunstall, αλλά και από Nick Cave and the Bad Seeds. Στις 16 του μήνα θα βγουν τα νέα άλμπουμ των Taking Back Sunday και των Young guns, ενώ στις 30 θα κυκλοφορήσουν νέους δίσκους οι Pixies (έστω και χωρίς την Kim Deal), οι Suicidal Tendencies, ο Van Morrison, αλλά και οι Yello.

Τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 7 του μήνα αναμένονται καινούριοι δίσκοι από Archive, Kaiser Chiefs, Ennio Morricone, Sum 41, στις 21 κυκλοφορούν δίσκους ο Beck και οι Korn, ενώ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα το γιορτάσουν οι φίλοι του thrash metal και ειδικά των Testament.

Για το Νοέμβριο, επί του παρόντος οι μόνες ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που έχουν προγραμματιστεί, είναι των HammerFall (στις 4 του μήνα) και του Sting (στις 11).

Το Δεκέμβριο, τέλος, η μόνη κυκλοφορία που έχει προγραμματιστεί αυτή τη στιγμή, είναι του πολύ αξιόλογου Ιταλού Tiziano Ferro.

Μη νομίζεις, όμως, ότι αυτά είναι όλα. Αντιθέτως υπάρχουν ακόμη πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα που είναι στη διαδικασία να κυκλοφορήσουν καινούριες δουλειές, αλλά επί του παρόντος δεν έχουν ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δίσκοι αυτοί εν τέλει να μην προλάβουν να βγουν στη αγορά εντός του 2016. Η συγκεριμένη λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους: 50 Cent, Avenged Sevenfold, Azealia Banks, Bad Religion, The Black Eyed Peas, Bon Jovi, Christina Aguilera, Danzig, Enigma, Fergie, Guns N’ Roses, Green Day, GZA, Iggy Azalea, Incubus, Kreator, Kylie Minogue, Lady Gaga, Linkin Park (οι οποίοι είναι ακόμη στη διαδικασία της ηχογράφησης και συχνά πυκνά ποστάρουν στη σελίδα τους στο facebook video από το στούντιο), Lush, Meat Loaf, Metallica, Metric, Modest Mouse, Nine Inch Nails, The Offspring (ο δίσκος των οποίων αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει από το 2015 αλλά ακόμη δεν…), One Republic, Pearl Jam, The Pretty Reckless, The Rolling Stones, Rotting Christ, Sepultura, Sixx:A.M., Soundgarden, U2 και Usher. Καθόλου άσχημα.