Ολυμπιακοί με χορηγό κουνουπιέρες

4167

Το μόνο πράγμα που μπορεί να με ενοχλήσει μέσα στο καλοκαίρι (και το εννοώ – το μόνο) είναι το ζζζζζζ ενός κουνουπιού στο αυτί μου μέσα στη νύχτα. Τρελαίνομαι, διαλύομαι, τα κινέζικα βασανιστήρια δεν φτουρούν τίποτα μπροστά στο ανελέητο ζζζζζζζ που για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι πάντα δίπλα στο αυτί σου σαν σε ηχείο με υψηλά μπάσα.

Και είναι μόνο ένα απλό κουνούπι, όχι ενισχυμένο κουνούπι του Νείλου με ασπρόμαυρες ρίγες, ούτε καν Ζίκα που ακόμα δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκαλέσει. Μιλούσα τις προάλλες με έναν αθλητή που ταξιδεύει για το Ρίο, με πιθανότητες ακόμα και για μετάλλιο και ήταν τρομοκρατημένος. Σου λέει ακόμα και ένας πυρετός, που μπορεί να προκληθεί από ένα τσιμπηματάκι, μπορεί να σε διαλύσει. Δεν συζητάμε για το κινεζάκι της φωτογραφίας που μπήκε ολόκληρη σε κουνουπιέρα μπας και γλιτώσει.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Επικίνδυνα λύματα εκβάλουν στη θάλασσα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες ιστιοπλοΐας, με αποτέλεσμα ακόμα και ένας μικρός τραυματισμός να ελλοχεύει κίνδυνο μόλυνσης.

Μόλις πριν μία ημέρα κατέρρευσε πλωτή εξέδρα. Οι αρχές της χώρας έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θα πληρούν επ’ ουδενί τα στάνταρντ που θέτει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ακόμα τα έργα δεν έχουν τελειώσει μία εβδομάδα πριν την τελετή έναρξης.

Σε μία χώρα που μαστίζεται από πρωτόγνωρη ύφεση. Που οι φαβέλες κυριαρχούν στο αστικό τοπίο, αλλά οι διοργανωτές είχαν ένα άγχος να τις κρύψουν – γιατί προφανώς ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα ήθελε να χαλάσει το “ευχάριστο κλίμα” των αγώνων. Που καταγράφηκαν πολυάριθμα εργατικά ατυχήματα (επίσημα, γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε τα ανεπίσημα). Που μετρά ήδη δεκάδες μωρά που γεννήθηκαν με μικροκεφαλία, με μόνο ένοχο μέχρι στιγμής τον ιό Ζίκα, που μεταφέρεται από τα κουνούπια που λέγαμε πιο πάνω. Σε αυτή τη χώρα που έγιναν ήδη πολλές και ηχηρές εκκλήσεις να μην πραγματοποιηθούν οι Αγώνες, θα γιορτάσουμε το ολυμπιακό ιδεώδες, την ευγενική άμιλλα και όλα αυτά τα τσιτάτα που επαναλαμβάνονται μηχανικά.

Ρώσοι αθλητές δεν θα συμμετάσχουν μετά τις αποκαλύψεις ντόπινγκ. Οποία υποκρισία. Στο στίβο έχουν προ πολλού ξεπεραστεί τα ανθρώπινα όρια και κυνηγάμε ακόμα ρεκόρ. Αναρωτιέμαι πότε τα ρεκόρ τερματίζουν.

Αφύσικα λιπόσαρκα 20χρονα που μοιάζουν με 10 χρονών παιδιά πραγματοποιούν ασύλληπτα ακροβατικά και εσύ ακόμα μνημονεύεις το perfect ten της Κομανέτσι, που όταν το βλέπεις σε βίντεο, σου φαίνεται πλέον “ευκολάκι”…

Σε αυτούς τους αγώνες η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει λίγα χρήματα για την τελετή έναρξης γιατί λέει δεν έχει (τώρα το ανακάλυψε;), προτάσσοντας την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους του Αμαζονίου…

Ήδη σε μία λίστα με τους χειρότερους Ολυμπιακούς στην Ιστορία, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, γιατί λέει συνέβαλε στην εκτόξευση του ελλείμματος.

Ας δούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για αυτό που πραγματικά είναι και ας μετρήσουμε τους χορηγούς τους. Inside info που έμαθα πρόσφατα. Απαγορεύεται στους αθλητές περίπου 10 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων να αναφέρονται στον χορηγό τους και στους χορηγούς να εμφανίζουν τους αθλητές τους. Εκτός και αν ο χορηγός είναι επίσημος χορηγός των Αγώνων, οπότε μπορεί να κάνει ό, τι θέλει.

Να θυμηθώ να πάω σούπερ μάρκετ να ψωνίσω για να δω λάιβ τα μετάλλια που δεν θα πάρουμε.