Κυριακή με Flea Market και Street Food στο Μύλο

4381

Χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, βινύλια, διακοσμητικά για το σπίτι, αντικείμενα από πηλό και ένα αμαρτωλό food court, σας περιμένουν αν αποφασίσετε να περάσετε την Κυριακή σας κάνοντας μια βόλτα από το Μύλο Θεσσαλονίκης.

Εκεί συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, το Flea Market και Street Food, που διοργανώνεται από την ομάδα Upnloud. Στο μύλο έχει συγκεντρωθεί αυτό το σαββατοκύριακο η ανεξάρτητη δημιουργική και επιχειρηματική καρδιά της πόλης, με δεκάδες μικρούς επιχειρηματίες να εκθέτουν τα εμπορεύματά τους και να συστήνονται στους επισκέπτες, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η τοπική αγορά.

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το να βλέπει κανείς πώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να παράγουν ποιοτικά εμπορεύματα, ακόμη και με τα χέρια τους, ακόμη κι εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Η καλή διάθεση ρέει, η μουσική ακούγεται από παντού και τα burrito… Θεοί, τα burrito…

img_1101

Δεν ψωνίσαμε από όλους (δεν γίνεται, εξάλλου), αλλά μαζέψαμε δεκάδες κάρτες και η σχέση μας με τα καταστήματα που μας τράβηξαν την προσοχή θα συνεχιστεί διαδικτυακά. Γιατί έτσι λειτουργεί πια ο κόσμος…

Στην ανοιχτή αγορά, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, συμμετέχουν επαγγελματίες έμποροι (εταιρίες και επιχειρηματίες), ιδιώτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις και περιλαμβάνει:

– Aγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, vintage αντικείμενα και έπιπλα, έργα τέχνης, παιχνίδια, άνθη και φυτά κλπ.

– Street food, όπου επαγγελματίες μάγειρες μυούν το κοινό σε διάφορες γεύσεις

– Βρεφονηπιακό σταθμό για φύλαξη και παιχνίδι με τα παιδιά

– Μουσικές εκδηλώσεις με DJs και συγκροτήματα

– Χώρο για οργανώσεις για την ενημέρωση του προσφυγικού και συλλογής αγαθών για πρόσφυγες και αστέγους

– Χώρο για τις φιλοζωικές οργανώσεις για ενημέρωση και διάθεση αδέσποτων ζώων.

img_1104