Η old school καντάδα του Μιθριδάτη

5411

Για φάση που όλοι ισχυρίζονται ότι «το κρατάνε αληθινό», το hip hop -ειδικά στην Ελλάδα- ήταν σχεδόν από την αρχή γεμάτο με θεατρινισμό. «Σκληρούς καργιόληδες» που συμπεριφέρονταν λες και ήταν gangsta rappers και πιο οι κακοί των κακών.

Αντιλαμβάνεσαι ότι με την πάροδο των χρόνων και με την όποια δημοτικότητα κέρδισε η φάση, η swagίλα και η σκληράδα πέρασε σε άλλο επίπεδο και πλέον για πολύ κόσμο ο χαρακτηρισμός «έλληνας ράπερ» παραπέμπει σε τύπο γεμάτο με tattoo, χρυσές αλυσίδες, Ferrari κλπ.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της ατελείωτης μπούρδας, ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, με κομμάτια από καλλιτέχνες που «το κρατάνε αληθινό» με την έννοια που θα έπρεπε να έχει πραγματικά η έκφραση, μένοντας δηλαδή ειλικρινείς στον εαυτό τους και σε αυτό που εκπροσωπούν. Μακριά από αναίτιους θεατρινισμούς και ανούσιες προσπάθειες να πουλήσουν ανύπαρκτη χλιδή και κακία. Κάτι αντίστοιχο με το σλόγκαν του «Ράδιο Αρβύλα», όπου το «υπάρχει και αυτή η τηλεόραση» μετατρέπεται σε «υπάρχει και αυτό το hip hop».

Και μην γελιέστε. Υπάρχει και αυτό το hip hop. Απόδειξη; Το νέο κομμάτι του Μιθριδάτη, ο οποίος, στην εποχή που ο ράπερ θεωρείται πως πρέπει να είναι «κακός», πήρε μια γλυκιά παλιά ελληνική μελωδία, έβαλε το (old school) κουστούμι του, πήρε τον DJ Tyler και τον Prophet of noise, άφησε μουστάκι και βγήκε για… καντάδα.

To «Γλυκιά ολντ’ Σκουλιά» είναι το καινούριο κομμάτι του Μιθριδάτη, με τον DJ Tyler να παρέχει το beat και τον DJ S τα scratches που, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια «ολντ’ Σκουλιά». Και όταν λέμε «ολντ’ Σκουλιά», εννοούμε «ολντ’ Σκουλιά», καθώς ο Μιθριδάτης δίνει νέα πνοή στο «Χρόνια πολλά» του «Τρίο Μπελκάντο».

Το video clip του νέου κομματιού, για την κυκλοφορία του οποίου είχε προϊδεάσει ο Μιθριδάτης εδώ και λίγο καιρό με σχετικές αναρτήσεις στα social media, ανέβηκε την Κυριακή στο κανάλι της IMIZ BIZ ENTERTAINMENT στο youtube και ήδη έχει γίνει δεκτό με πολλά θετικά σχόλια.