Δώσε Amiga στο λαό!

4578

Υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, πράγματα που θυμούνται και αναπολούν όσοι μεγάλωσαν στις δεκαετίες του 80 και του 90. Από τα walkman και τα γιο γιο (σ.σ. Yo) μέχρι τα σορτσάκια του Γκάλη και των άλλων αθλητών του 87, τις διαφημίσεις στην τηλεόραση και το τιρινίνι των Europe.

Αυτή η λίστα, ωστόσο, γίνεται πολύ μικρότερη αν έχεις μεγαλώσει στις δεκαετίες του 80 και του 90 και παράλληλα ήσουν λίγο σκαλωμένος από τότε με τους υπολογιστές και τα παιχνίδια. Και περίοπτη θέση στη λίστα αυτή έχουν δύο λέξεις. Atari και Amiga.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλα αυτά τα retro παιχνίδια εκείνης της εποχής έχουν γίνει της μόδας και είναι αρκετά εύκολο να τα βρεις online και να τα παίξεις ξανά αυτή τη φορά από τον υπερσύγχρονο σούπερ ουάου υπολογιστή που έχεις στα χέρια σου.

Guess what. Αυτή η αναζήτηση έγινε ακόμη πιο εύκολη.

Βλέπεις, κάποιοι σκαλωμένοι τύποι, αποφάσισαν να ασχοληθούν λίγο πιο σοβαρά με το θέμα και να το εξειδικεύσουν. Έκατσαν, λοιπόν, και μάζεψαν σε μια σελίδα  περισσότερους από 10.000 τίτλους παιχνιδιών, εφαρμογών και demos της Amiga.

Αυτό το διάστημα είναι στη διαδικασία του ανεβάσματος (μάλιστα για κάποιες μέρες τα προγράμματα ήταν διαθέσιμα δοκιμαστικά) και σε λίγες μέρες ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να τα βρει εύκολα και γρήγορα και να θυμηθεί τα παλιά χρόνια παίζοντας Bubble Bobble, Pac Man, Double Dragon ή King’s Quest στις εκδόσεις τους που είχαν κυκλοφορήσει για την Amiga!

Για να μεταφερθείς στο site όπου ανεβαίνουν τα προγράμματα και τα παιχνίδια, πάτα εδώ.