Η προσγείωση αν μη τι άλλο είναι απότομη. Από το Street Mode και τις συναυλίες του, στη ΔΕΘ και τις συναυλίες της. Από τον Αγγελάκα, τους 63 High, τους 1000Mods, τα Ημισκούμπρια και τους NightStalker, στο Ρόκκο, την Πέγκυ Ζήνα, την Πάολα και τους Rec…

Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρόκειται να καταλάβω ποτέ αυτή την εμμονή του να μας πλασάρουν το σκυλάδικο ως τη μόνη επιλογή.

Το Street Mode είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και ως τέτοιο ορθώς έχει συγκεκριμένου ύφους συγκροτήματα στο line up του. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ωστόσο, δεν είναι κάτι το εξειδικευμένο. Το αντίθετο. Είναι μια γιορτή για όλη την πόλη. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι γιορτή για όλη την πόλη. Γιατί μια πολύ απλή ματιά στο συναυλιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ, είναι αρκετή για να σε πείσει για το αντίθετο.

Στην ΔΕΘ, λοιπόν, θα παίξουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, αλλά και ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Και κάπου εδώ είναι που τελειώνουν οι «ποιοτικές» επιλογές και αρχίζουν τα… άλλα: Στέλιος Ρόκκος, Μαλού, Γιάννης Πλούταρχος, Kings, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μαρτάκης, Demy, Panik Live και για το μεγάλο φινάλε η Πάολα και οι Rec!

Κιθάρα ούτε για δείγμα, εκτός κι αν ο Ρόκκος αποφασίσει να κατακρεουργήσει και πάλι τους System of a down, όπως έχει κάνει στο παρελθόν ή αν η Πάολα κάνει και πάλι intro «σκοτώνοντας» τους Metallica (δεν τολμώ καν να ποστάρω τα δύο σχετικά video).

Πρόκειται για καλλιτέχνες που «θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες και τους θαυμαστές των καλλιτεχνών, ικανοποιώντας τις μουσικές προτιμήσεις όλων των ηλικιών» όπως διάβασα πολύ χαρακτηριστικά σε ένα site. Τι άλλο θα ακούσουμε;

Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια η Θεσσαλονίκη φημίζονταν για 3 πράγματα: Για το ερωτικό της κλίμα (μπρρρρρρ), τη μπουγάτσα και τις ροκ μπάντες.

Βέβαια, καλά συγκροτήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και, μάλιστα, έχουν και κοινό. Και, φυσικά, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, οι χιλιάδες κόσμου που έτρεξαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Street Mode αποδεικνύοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο του λόγου το αληθές, τρώνε για ακόμη μια φορά τρελό… φτύσιμο, αυτή τη φορά από τους διοργανωτές της ΔΕΘ. Πρόκειται για το ίδιο φτύσιμο που μας έριχνε παλαιότερα και ο Παπαγεωργόπουλος, καθώς τα χρόνια που ήταν αυτός δήμαρχος, σε όλες τις γιορτές του δήμου παίζει να είχε πορτιέρηδες που δεν σε άφηναν να περάσεις αν δεν είχες ανοιχτό πουκάμισο με τρίχα να προεξέχει και να αγκαλιάζει στοργικά την αστράπτουσα καδένα…

Οκ. Το καταλάβαμε κύριοι. Στην Ελλάδα βασιλεύει το σκυλάδικο…