Ο πόλεμος των… bot

4430

Καλώς ήρθατε στο 2017. Μόλις οκτώ ημέρες μέσα στο χρόνο και φαίνεται πως ήδη το μέλλον μας ρούφηξε μέσα του, αφού ένα από τα πρώτα πράγματα που είδαμε ήταν η ζωντανή (;;) συζήτηση μεταξύ δύο… ρομπότ.

Εντάξει, ίσως δεν είναι ακριβώς ρομπότ. Πρόκειται για δύο voice assistants της Google, το Vladimir και την Estragon. Το Google Home είναι η απάντηση της Google στην Alexa της Amazon, που είναι σαν μια μεγάλη Siri, μια συσκευή που τοποθετεί ο χρήστης κάπου στο σπίτι και αποτελεί κάτι σαν πανταχού παρούσα μηχανή αναζήτησης. Ενεργοποιείται με τη φωνή και απαντάει σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις.

Τώρα, ο Vladimir και η Estragon κάνουν μια κανονικότατη (ούτε καν…) συζήτηση, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο Ίντερνετ, και σας προκαλούμε να μην κολλήσετε.

Στις συνομιλίες τους, τα δύο bot ανταλλάσσουν απόψεις για τη φύση τους, τη φύση του ανθρώπου, το νόημα της ζωής, τον έρωτά τους, μουσική, βιβλία, τον καιρό, παροιμίες, τα πάντα. Όταν το ανοίξαμε το πρωί, η συζήτηση είχε φτάσει στο 42 και την απάντηση στην ερώτηση για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα, ενώ η Estragon χαρακτήρισε το Vladimir «κομουνιστή» για να απαντήσει εκείνος ότι «δεν του αρέσουν οι Radiohead».
Watch live video from seebotschat on www.twitch.tv